2018-07-10 Kulltorpskolan rivs och en ny byggs https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/Kulltorpskolan.jpg

Kulltorpskolan rivs och en ny byggs

Kulltorpskolan
Budgeten ligger på 178 miljoner kronor och skolan beräknas bli klar till skolstarten hösten 2019. Bildkälla: Kristianstads kommun
Reportage
Skola

I augusti 2017 togs det första spadtaget för skolprojektet Kulltorpskolan. Byggnaden är uppförd på 60-talet och har under åren renoverats i omgångar.  En ytterligare upprustning av skolan till modern standard skulle kosta för mycket – därför har samtliga byggnader rivits och kommer ersättas med nya.

Kulltorpskolan i Kristianstads östra skolområde är i stort behov att utökas. Byggnaden är uppförd på 60-talet och har de senaste åren varit en F – 6-skola med en klass per årskull och totalt cirka 200 elever. Skolan har byggts ut och byggts om i omgångar, men en ytterligare upprustning av skolan till modern standard är inte längre varken tekniskt eller ekonomiskt försvarbar. Därför har de befintliga byggnaderna rivits och en helt ny skola ska byggas.

– Det här betyder jättemycket för oss. Verksamheten har fått vara med i projektet hela vägen och med de nya lokalerna får vi bra förutsättningar att utbilda våra elever. Vi har längtat efter detta, säger Roger Delén, rektor på Kulltorpskolan.

Den nya Kulltorpskolan blir fortsatt en grundskola, F – 6, fast med två klasser per årskull, med tillhörande fritidsverksamhet. En ny gymnastiksal och ett nytt storkök byggs också.

Totalt kommer den nya Kulltorpskolan husera 14 klasser med mellan 20 – 30 elever i varje klass, vilket ger totalt cirka 350 elever på skolan. Budgeten ligger på 178 miljoner kronor och skolan beräknas bli klar till skolstarten hösten 2019.  

Text av Myrna Whitaker

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!