2018-07-10 Nordiska influenser när Nordic Light renoveras https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/nordic-light-renoveras.jpg

Nordiska influenser när Nordic Light renoveras

Nordic Light renoveras
Ny lobby och restaurang med fokus på innovativ nynordisk matlagning och omhändertagande.
Fastighet
Reportage

På Nordic Light skapas just nu Stockholms mest centrala mötesplats med nordisk mat och dryck i fokus. Tillsammans med världsledande arkitekter bygger man en ny lobby och restaurang med fokus på innovativ nynordisk matlagning och omhändertagande.

– Hotellets potential är enorm och är det någonting jag lärt mig från tidigare projekt så är det att för att lyckas så gäller det att lyssna på gästen och ta personalen med på resan. Denna gång är resan att återta Nordic Lights position på marknaden, säger Nordic Lights VD och hotelldirektör David Bergling i ett pressmeddelande. 

Det stockholmsbaserade byggföretaget Bodin Bygg & Byggledning är anlitade som totalentreprenörer för ombyggnationen. 

– Vi kom in tidigt i projektet och sedan två månader jobbar vi med ombyggnationen som är på cirka 950 kvm och består av fyra etapper.  För att kunna driva verksamheten som vanligt så används det befintliga köket som nyttjas idag med frukost, lunch och middag samtidigt som vi bygger det nya köket på en helt annan plats i lobbyn, säger Bengt Bodin, vd på Bygg Bodin. 

Bengt Bodin
Bengt Bodin, vd för B. Bodin Bygg & Byggledning AB.

Bygg Bodin & Byggledning har 20 års erfarenhet av liknande ombyggnadsprojekt, som bland annat Hotel Globe och Clarion Hotel Amaranten som drivs av stjärnkocken Marcus Samuelsson. 

– Vi strävar efter att i största möjliga mån skapa en bra relation med ett bra förtroende och god kommunikation. Utförandemässigt har vi en lång erfarenhet av att bygga om med “kvarboende” i form utav hotell, restauranger och kontor. Det är vår specialitet och ytterst välplanerad specialitet som kräver en grov planering.

Alla fyra etapper beräknas vara klara under våren. Enligt Bengt Bodin skulle det bli svårt för ett traditionellt byggföretag att hålla byggtiden. 

– Det är en samverkan mellan beställaren och nyttjaren i det här fallet och vi ska på något sätt se till att vi ska få ihop den här restaurangen och samtidigt bedriva en verksamhet. Det finns likasinnade byggföretag som oss, men det kräver en otroligt god planering och flexibilitet i utförandet, avslutar Bengt Bodin.  

Text & bild av Myrna Whitaker

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!