2018-07-10 Peab har byggt framtidens arbetsplats https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/peab-skeppet-karlstad.jpg

Peab har byggt framtidens arbetsplats

Skeppet Karlstad
Kontorshuset stod färdigt i november 2017. Nya hyresgäster har flyttat in successivt under det gångna året som bland annat Evry och Danske bank. Illustration: KLARA arkitekter
Kontor
Reportage

I inre hamn i Karlstad står det nya kontorshuset klart, ett projekt som utfördes i form av totalentreprenad av Peab på uppdrag av Klövern. Skeppet, som huset kallas är ett miljöhus med låg energiförbrukning och som avses miljöklassas och certifieras enligt Green Building. 

Området Inre Hamn är en av Karlstads mest expansiva delar både avseende kontor och bostäder. Peab var först med att bygga bostäder på området och gläds åt att få vara en del av områdets utveckling. 

– Skeppet är uppförd i fem våningar ovan mark och med garageplan under mark. På plan ett finns publika verksamheter såsom gym, bageri, restaurang. På plan fem finns en matsal och uteterrass för hyresgäster, säger Sören Jonsson, platschef på Peab. 

Kontorshuset stod färdigt i november 2017. Nya hyresgäster har flyttat in successivt under det gångna året. Nyligen tecknades avtal med IT-tjänsteföretaget Evry och Danske bank.

– Vi har åtta medarbetare som just nu arbetar med anpassningar i två av lokalerna som Evry och Danske Bank ska flytta in i under första kvartalet 2018. 

Skeppet har fem parallella kontorsskepp som förenas med två ljusgårdar. Gavlarna mot hamnbassängen är helt inglasade vilket ger en känsla av närheten till vattnet även inomhus. 

– Vi startade gjutningarna av garaget hösten 2015. Våningen består av 3 500 kubikmeter betong och cirka 350 ton armering och 377 betongpålar. Det som är unikt för huset är bergvärmen som finns under byggnaden och det är 58 stycken bergvärmehål borrade för detta. 

Som mest har det varit cirka 80 personer inskrivna på bygget och totalt 600 inblandade i olika tider. Samarbetet med Klövern har fungerat bra menar Sören Jonsson som också betonar det goda samarbetet med andra aktörer som arbetat med projektet som bland annat; Klara Arkitekter, Integra, Kynningsrud, Pålab, Fläktteknik, Lg rör, Caverion, Moelven och Din Takläggare i Värmland.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!