2017-09-13 Minimal energiåtgång vid bygge av handelsbyggnad https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/09/Castellum.jpg

Minimal energiåtgång vid bygge av handelsbyggnad

Castellum
Reportage

Castellums nya handelsbyggnad ligger precis vid infarten till Boländerna, Uppsalas största handelsplats. Den nya byggnaden beräknas vara klart runt årsskiftet 2017/18 och byggs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver. 

Den nya handelsbyggnaden omfattar cirka 5100 kvadratmeter och byggs för fem hyresgäster med egna entréer.

– Det är ganska snabba omlopp, vi har hållit på sedan tidigt i våras. Hyresgästerna är Decathlon, en fransk sportkedja, ett lokalt möbelvaruhus, restaurang som heter Martinas. Sen har vi en lokal pizzeria, säger Robert Ahlstedt på Castellum.

Intill Uppsalas bästa handelsplats

Den nya byggnaden ligger precis vid infarten till Boländerna, som är ett av Boländernas alla synligaste lägen.

Varför byggnaden uppförs just där beror på att det är Uppsalas absolut bästa skyltläge, den ligger väldigt bra till intill handelsområdet Boländerna som är motsvarigheten till Barkarby Outlet.

Det här projektet adderar kvalité till Boländernas handelsplats.

Miljöbyggnad Silver

För att minska Castellums klimatpåverkan ska samtliga nya fastigheter miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, även handelsbyggnader.

– Byggnaden byggs enligt Miljöbyggnad Silver, det är ganska tufft miljökrav för att vara en handelskåk. Vi bygger med högsta isoleringsklasser och energiåtgången är minimal. Castellum har ett krav som innebär att alla nya fastigheter ska uppföras i minst Miljöbyggnad Silver, avslutar Roberth Ahlstedt.

Dala Massivträ är ett innovativt och samarbetsinriktat företag som levererar projektanpassade stommar och byggdelar av korslimmat trä med olika grader av prefabrikation och montagestöd. 

Vilka produkter har ni levererat till projektet Boländerna?

Vi levererade snabbmonterade brandväggar (EI-M)

Vad erbjuder ni för andra lösningar/produkter utöver det ni levererat?

Dala Massivträ erbjuder certifierade inbrottsskyddade väggar i skyddsklass 2 och 3 samt andra byggdelar med hög skyddsnivå enligt tex STANAG. Utöver detta erbjuder vi även kompletta byggsatser i vanligt ”massivträ”, dvs korslimmat trä och limträ.

Vad utmärker ert företag och vad kan kunderna förvänta sig?

Vi är ett litet företag med hög kunskaps- och kompetensnivå. Vi försöker alltid hitta den mest effektiva lösningen i varje projekt tillsammans med alla projektpartners.

Bildkälla: Castellum

Text av Myrna Whitaker

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!