Affär & Karriär
2 min lästid

Riksbyggen rekryterar ny konceptchef

5:e maj 2021, 09:06
Riksbyggen rekryterar ny konceptchef
Mathias Sandberg, konceptchef, Riksbyggens Affärsområde Bostad. Foto: Riksbyggen
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Från den 1 maj är Mathias Sandberg ny konceptchef för Riksbyggens affärsområde bostad. Han får uppdraget att bland annat utveckla Bonum seniorboende samt konceptualisera Riksbyggens bostadsrätter och egna hem.

Riksbyggen har som målsättning att öka bostadsproduktion med 20 procent inom de kommande åren och inleder nu även en satsning på att utveckla företagets olika bostadskoncept.

– Jag ser fram emot att få vara en del i arbetet med att via ett tydligt konceptarbete anpassa såväl produkter som marknadsföring utifrån våra målgruppers behov och önskemål. På så sätt kan vi stärka Riksbyggens position på marknaden och öka våra volymmål, säger Mathias Sandberg som idag är regional sälj- och marknadschef inom Affärsområde Bostad region Stockholm/Norr/Öst.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna rekrytera Mathias till jobbet som konceptchef på Riksbyggen. En ökad konceptualisering av Riksbyggens bostäder kommer att göra vårt erbjudande både tydligare och mer attraktivt gentemot såväl privatpersoner, kommuner och investerare, säger Tobias Dysenius, försäljnings- och affärsutvecklingschef affärsområde Bostad.

Mathias har 13 års erfarenhet av försäljnings- och målgruppsarbete, personalledning, projektutveckling och marknadsföring. Han var även med när Riksbyggens första Bonum-projekt sjösattes och såldes i Sundbyberg.

– Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är långt över 1 000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Mathias.

Mathias kommer också ansvara för utvecklingen av Riksbyggens hyresrätter. Tillsammans med Yvonne Westerlund, affärsutvecklare, kommer Mathias även att arbeta med utvecklingen av Riksbyggens koncept för boende för äldre genom Kooperativ hyresrätt (KHF).

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0