2021-04-21 INAB rekryterar kraftigt inför logistikutveckling https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/DSC_9954_ret-1.jpg

INAB rekryterar kraftigt inför logistikutveckling

Donald Näs, Ann-Kristin Wretell och Mikael Berg. Bild: INAB
Donald Näs, Ann-Kristin Wretell och Mikael Berg. Bild: INAB
Affär & Karriär

Umeå kommun satsar på att utveckla infrastrukturen och bli en central logistikaktör för norra Skandinavien. Som en del i detta arbete utökar INAB, Infrastruktur i Umeå AB, kraftigt sin organisation med flera nyrekryteringar till centrala nyckelpositioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det strategiska logistiknav som växer fram i Umeå med omnejd ska utgöra en viktig roll i det nordiska transportsystemet och möjliggöra bland annat flera nya företagsetableringar i regionen. I detta har INAB bland annat uppgiften att stötta kommunens infrastrukturutveckling, projektleda och marknadsföra. I detta arbete har man under de senaste två åren rekryterat kraftigt.

”Vi har knutit till oss en projektchef och två meriterade projektledare som kommer bli en stor tillgång för oss genom sina breda kompetenser och erfarenhetsbank av komplexa projekt,” säger Mikael Salomonsson, vd hos INAB, i pressmeddelandet.

Det är då Ann-Kristin Wretell som har anställts som projektchef, samt Mikael Berg och Donald Näs som har anställts som projektledare.

Ann-Kristin Wretell kommer närmast från Trafikverket där hon varit chef för Investering Nord.

Donald Näs kommer närmast från en liknande tjänst som projektledare på Gator och Parker hos Umeå kommun och blir en välkommen förstärkning till ett redan starkt team.

Mikael Berg kommer närmast från en liknande tjänst på WT Energisystem AB där han ansvarat för flera större projekt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!