2021-04-20 NCC topprekryterar: ”Bidrar med erfarenhet” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/Headquarters_Solna_NCC99045-1-1.jpg

NCC topprekryterar: ”Bidrar med erfarenhet”

NCC:s huvudkontor i Solna. Foto: Joakim Kröger
NCC:s huvudkontor i Solna. Foto: Joakim Kröger
Affär & Karriär
Byggindustrin

Byggjätten förstärker sin koncernledning. I höst tillträder deras nya inköpsdirektör.

Under tisdagen offentliggjorde NCC att de rekryterar Johan Lindqvist, närmast från Volvo Bussar AB, som ny inköpsdirektör. Lindqvist kommer att ingå i bolagets koncernledning.

–Jag ser fram emot att i höst börja på NCC och då lära känna företaget och projekten. I byggbranschen har inköp stor betydelse för slutresultatet men på ett delvis annat sätt än i ett tillverkande företag, och jag ser fram emot att vara med och utveckla det som NCC har definierat som ett av sina strategiska områden, säger han i ett pressmeddelande.

Lindqvist har arbetat med inköp och offentliga upphandlingar i tjugo år, och var senast inköpschef för Volvo Bussar AB:s affärsenheter i Nordamerika och Mexico. Han kommer att tillträda sin nya position på NCC i november i år.

– NCC:s verksamhet karaktäriseras av tusentals projekt som alla har sina unika behov av material och tjänster. Här spelar inköpskedjan en stor roll och en av våra viktigaste uppgifter framåt är att skapa en effektiv integration av dessa flöden i vår verksamhet. Johan Lindqvist kommer bidra med erfarenhet både som ledare och inköpsexpert för att driva det arbetet. Jag välkomnar honom till NCC, säger Tomas Carlsson, vd och
koncernchef NCC, i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!