Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Energigas Sverige anställer ny VD

25:e januari 2016, 12:08
Energigas Sverige anställer ny VD
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Till ny verkställande direktör i Energigas Sverige har utsetts Maria Malmkvist (till vänster) – idag analyschef på Energigas Sverige. Maria efterträder Anders Mathiasson som efter 12 år i branschorganisationen går i pension.

Maria Malmkvist är utbildad civilingenjör från tekniska högskolan i Linköping, har ett brett förflutet inom energibranschen och arbetar idag som analyschef på Energigas Sverige. Innan hon tillträdde tjänsten som analyschef arbetade hon som konsult på WSP. Maria har även arbetat på Energimyndigheten där hon var enhetschef och ställföreträdande avdelningschef.

Maria Malmkvist säger så här om sin nya utmaning att bli företrädare för den samlade energigas-branschen:
– Det känns otroligt spännande att ha fått förtroendet att leda Energigas Sverige framöver. Utmaningarna kring de olika energigaserna är stora men också möjligheterna. Tillsammans med medlemsföretagen, medarbetarna och olika samhällsaktörer vill jag fortsätta arbetet med att få gasmarknaden att växa och bidra till de samhällspolitiska målen, säger Maria Malmkvist.

Användingen av energigaser breddas hela tiden, ett bra exempel är transportsektorn där gas nu används i allt från personbilar och upp till stora fartyg. Industriområdet och el- och värmesektorn är andra områden där energigaserna kommer att vara en del av lösningen för att Sverige ska nå uppsatta mål inom energiområdet.

Cecilia Hedqvist, Energigas Sveriges ordförande, är mycket glad över vd-rekryteringen:
– Jag och hela styrelsen är mycket nöjd med att Maria har velat ta sig an uppdraget som verkställande direktör och leda den spännande utveckling som vi ser framför oss. Vi är övertygade att hon med sitt kunnande inom branschen, hennes gedigna erfarenhet och sina personliga egenskaper kommer bli en utmärkt företrädare för branschorganisationen.

Maria Malmkvist efterträder Anders Mathiasson som efter snart 12 år på posten går i pension.

Tillträdet sker den 15 februari.

#bioenergi #biogas #energigas sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0