Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Bygma tar in chef för Svealand

12:e januari 2016, 09:33
Bygma tar in chef för Svealand
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bygma tillsatte strax före årsskiftet sin första regionchef för Svealand, Mattias Karlsten. Med full aktivitet på företagets åtta anläggningar i Stockholm, Västerås, Eskilstuna och den nyligen förvärvade anläggningen i Borlänge har behovet av en ny roll uppstått för att stötta i såväl stora som små frågor.

Bygma är inne i en expansiv fas och tillsatte för ett drygt år sedan en regionchef för Norrland. Nu är det dags för en sammanhållande kraft som kan stötta verksamheterna i Svealand och Bygma har därför inrättat en ny tjänst som regionchef för region Svealand. I rollen ingår att stödja platscheferna och samtidigt verka för ökade synergier och ännu kraftigare tillväxt.

Mattias Karlsten kommer senast från en tjänst som chef för Logistikcenter Stockholm, på Beijer Byggmaterial. Han har tidigare varit platschef för Bygma Spånga, den anläggning där han i början av 90-talet tog sina första steg som anställd i byggbranschen. Han hann arbeta både på lagret, som säljare och som ansvarig för orderavdelningen innan han avancerade till platschef.

– Mattias är perfekt i rollen. Han har bra kvalifikationer och en bred och lämplig bakgrund för att ta hand om och utveckla den här regionen, säger Urban Johansson , vd Bygma.

Den nye regionchefen har under ett par veckor hunnit känna in sitt nya uppdrag:

– Naturligtvis var det både roligt och hedersamt att bli tillfrågad. Samtidigt som Bygma har utvecklats otroligt mycket sedan jag var i företaget känns det som att ha kommit hem, efter en period ute på äventyr, säger Mattias Karlsten.

– Jag har saknat närheten till affären och känner mig fantastiskt taggad för att bidra till att stärka Bygmas varumärke och fortsätta den redan nu fina tillväxt som företaget uppvisar.

Mattias Karlsten tillträdde tjänsten som regionchef den 14 december, 2015.

#byggmaterial #bygma gruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0