2021-04-12 Ny strategi bakom plötsligt vd-byte https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/erikbrandsma.jpg

Ny strategi bakom plötsligt vd-byte

Erik Brandsma. Bild: Jämtkraft
Erik Brandsma. Bild: Jämtkraft
Affär & Karriär
Energi

Ny strategi med fokus på effektivisering ligger bakom det något plötsliga vd- bytet på Jämtkraft där Erik Brandsma lämnar posten den 12 april efter drygt tre år.

– Energibranschen är en stor del i lösningen på klimatomställningen, men den nyckelrollen gör också att vi själva är i en omställning. Vi är ett robust företag med stor potential att utvecklas och bidra till utveckling, men det kräver att vi optimerar och effektiviserar vår affär och verksamhet. När vi som styrelse sett över hur vi rustar företaget för den uppgiften har vi kommit till slutsatsen att det är bäst att en ny vd tar vid, säger Kerstin Arnemo, styrelseordförande Jämtkraft.

– Det har varit viktiga år för Jämtkraft. Erik Brandsmas strategiska förmåga och överblick över branschen både nationellt och internationellt har varit en stor tillgång när vi pekat ut en riktning för framtiden. När nu företaget ska omvandla strategi till praktik och resultat ser vi att det är en annan typ av ledarskap som behövs, säger Kerstin Arnemo.

Processen för att rekrytera en ny vd kommer att inledas omedelbart. Tills att en ny permanent vd finns på plats kommer Ylva Andersson att vara tillförordnad vd. Ylva Andersson är idag projektledare på Jämtkraft, dit hon rekryterades från posten som vd på Bilbolaget Nord. Hon var tidigare under många år chef och medlem i Jämtkrafts ledningsgrupp.

– Jämtkraft är en samhällsbärare. Vi har ett viktigt uppdrag och styrelsen är glada att Ylva Andersson är beredd att kliva in och driva vårt arbete framåt i denna viktiga tid för både oss, våra kunder och för det jämtländska näringslivet, säger Kerstin Arnemo.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!