2021-03-10 Hon tillträder nyinrättad chefstjänst på Fabege https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/Namnlost-1-1-6.jpg

Hon tillträder nyinrättad chefstjänst på Fabege

Monika Mundt-Petersen. Foto: Fabege
Monika Mundt-Petersen. Foto: Fabege
Affär & Karriär
Fastighet

Fabege har utsett Monika Mundt-Petersen till en nyinrättad roll för att utveckla strategin för bolagets stora portfölj av bostadsbyggrätter. Hon kommer närmast från rollen som affärsutvecklare inom stads- och fastighetsutveckling på Fabege.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Monika Mundt-Petersen har tidigare erfarenhet av bostadsutveckling, bland annat som affärsutvecklare på Järntorget Bostad AB och som planhandläggare på Stockholms stadsbyggnadskontor.

”Vi ser goda möjligheter att både optimera värdet av portföljen samt att ta ett ännu större ansvar för utvecklingen i våra områden genom att engagera oss djupare i utvecklingen av bostäderna, utan att det för den skull tar fokus från våra kommersiella lokaler”, säger Stefan Dahlbo, vd och koncernchef för Fabege.

Fabege har utöver byggrätter för kommersiella lokaler, cirka 500 000 kvm nuvarande och potentiella bostadsbyggrätter, framförallt i Solna och Huddinge.

I takt med utvecklingen av Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park och nu även Flemingsbergsdalen har bolaget byggt upp en allt större portfölj av bostadsbyggrätter och för närvarande utvecklar Fabege bostäder i Haga Norra, Kista och Råsunda tillsammans med olika samarbetspartners.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!