2021-03-02 Klart med ny vd för Climeon https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/business-3167295_1920.jpg

Klart med ny vd för Climeon

Genrebild. Bildkälla: Pixabay / creative commons /
Genrebild. Bildkälla: Pixabay / creative commons /
Affär & Karriär
Energi

Climeons styrelse har utsett Lena Sundquist till vd för Climeon. Lena Sundquist har gedigen erfarenhet av att utveckla miljöteknik-affärer inom marinindustrin och gensets för Alfa Laval. Lena Sundquist kommer närmast från rollen som vd för Kivra Sverige och tillträder den 1 augusti 2021.

Climeons styrelse har utsett Lena Sundquist till ny vd för Climeon. Lena Sundquist har lång erfarenhet av ledande positioner inom innovation, affärsutveckling, försäljning och marknadsföring. Lena Sundquist har
15 års erfarenhet från Alfa Laval Marine & Diesel, där hon bland annat utvecklat miljöteknik-affärer inom marinindustrin och gensets. Senast kommer hon från rollen som vd för Kivra Sverige. Lena Sundquist är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Lena Sundquist till Climeon. Hennes omfattande erfarenhet av miljöteknik-affärer inom marint och gensets i kombination med ett stort personligt driv och intresse för cleantech kommer bli en stor tillgång för Climeon, säger Per Olofsson, styrelseordförande för Climeon.

– Jag är mycket glad över förtroendet att leda Climeon. Det är ett bolag med stor potential som ligger helt rätt i tiden. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet på Climeon utveckla bolaget och göra Climeons teknik till standard på marknaden, säger Lena Sundquist, tillträdande vd för Climeon.

Lena Sundquist tillträder den 1 augusti 2021 och nuvarande vd Jan Bardell kommer att kvarstå för överlämning till den 30 september 2021.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!