2021-02-18 Tidigare Skanska-vd ny styrelseledamot i Assemblin https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/Assemblin_1024-1.jpg

Tidigare Skanska-vd ny styrelseledamot i Assemblin

Bild: Assemblin
Bild: Assemblin
Affär & Karriär

Per-Ingemar Persson föreslås väljas in som ny styrelseledamot i Assemblin vid nästa ordinarie bolagsstämma den 11 maj 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Per-Ingemar Persson har haft haft en rad ledande positioner i företag inom bygg- och installationsbranschen, bland annat som vd för Skanska Sverige, vd för det före detta installationsbolaget NVS (som idag är en del av Assemblin) samt vd för Veidekke Sverige.

Per-Ingemar är för närvarande även styrelseledamot i Fabege AB (där han avböjt sig omval inför kommande stämma), Wihlborgs AB och Veidekke ASA samt styrelseordförande i News (Northern Environmental and Water Solutions) AB och ELU Konsult AB. Per-Ingemar är också föreslagen som ny styrelseledamot i Bonava AB.

Per-Ingemar Persson. Fotograf: Assemblin

– Genom sin gedigna branscherfarenhet blir Per-Ingemar Persson ett bra tillskott i Assemblins styrelse. Vi ser mycket fram emot att ta del av hans erfarenheter och kunskaper, säger Mats Wäppling, styrelseordförande i Assemblin.

– Assemblin är ett bolag med höga ambitioner och verksamhet på en spännande marknad i stor förändring. Jag är imponerad av den resa bolaget har gjort under de senaste åren och ser fram mot att bidra till den fortsatta utvecklingen, säger Per-Ingemar Persson.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!