2021-02-04 Ny vd hos Siemens Mobility https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/5fe91c62-9889-41a7-a4e7-7a1c0a246d5e-1.jpg

Ny vd hos Siemens Mobility

Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Fotograf Daniel Roos.
Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Fotograf Daniel Roos.
Affär & Karriär
Järnväg

Kristina Nyquist är ny vd för Siemens Mobility i Sverige sedan den 1 oktober 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kristina Nyquist kommer till Siemens efter sju år på ABB FACTS, senast som biträdande projektdirektör för SJ:s X2-uppgradering och dessförinnan bland annat som verksamhets-, drifts- och projektchef. Innan ABB arbetade Kristina i 15 år på Bombardier med konstruktion, leverans och försäljning av tåg, med fokus på exportmarknader.

Uppdraget på Siemens Mobility är att leda en verksamhet som ska möjliggöra för leverantörer av transporttjänster över hela världen att göra tåg och infrastruktur intelligenta.

– Kristinas omfattande erfarenhet från området tågtillverkning och transmission samt av att leda projektbaserade verksamheter, i kombination med hennes mångåriga chefserfarenhet och energiska och raka personlighet, kommer att ge den svenska verksamheten en energiinjektion och tillföra både strategisk och operativ kompetens i våra kundrelationer, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!