2021-01-25 ”Med 30 år i företaget lämnar jag över vd posten” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/olofsfors-tracks_cover-x.jpg

”Med 30 år i företaget lämnar jag över vd posten”

Pressbild Olofsfors AB.
Pressbild Olofsfors AB.
Affär & Karriär
Industri

Urban Hadarsson blir ny vd för band- och ståltillverkaren Olofsfors AB. Han rsätter Göran Nyberg, som övergår till en roll som vice vd i koncernen P Wikstörm Jr. Det framgår av ett pressmeddelande.

Urban Hadarsson kommer från Ålö AB där han de senaste åren haft det övergripande ansvaret för bolagets OEM försäljning, vilket är den övervägande delen av Ålö:s affärer.

– Ser verkligen fram emot att få ta över stafettpinnen efter Göran. Det känns som en stor ära att få ta sig an ett sådant fint bolag, med över 250 år av historia och som fortsatt ligger i framkant, säger Urban Hadarsson. 

Göran Nyberg, avgående vd på Olofsfors AB:

— Vi är glada över att Urban nu går in som ny vd. Urbans bakgrund och erfarenhet passar perfekt in i det läge vi är i nu med fortsatta satsningar och investeringar. Urban har ett gediget internationellt marknadskunnande vilket kommer att bidra till att utveckla Olofsfors vidare, säger Göran.

Göran Nyberg går in som vice cd i koncernen där han ska arbeta tillsammans med företagets ägare och koncernens vd Anders Wikström.

– Tanken är att jag ska fokusera på våra andra bolag inom koncernen. Olofsfors AB har haft en fantastisk resa och jag är mycket nöjd över det jag uträttat som vd, säger Göran Nyberg.

 Urban tillträdde som VD den 11 januari 2021.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!