2021-01-15 Ny vd för Tallink Silja https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/Namnlost-1-2.jpg

Ny vd för Tallink Silja

Marcus Risberg, nuvarande vd, Tallink Silja AB. Bild: Pressfoto / Marko Stampehl
Marcus Risberg, nuvarande vd, Tallink Silja AB. Bild: Pressfoto / Marko Stampehl
Affär & Karriär
Transport

Tallink Grupp har idag meddelat att man utsett Ats Joorits till ny vd för rederiets svenska dotterbolag Tallink Silja AB, då bolagets nuvarande vd Marcus Risberg lämnar företaget för att tillträda en ny befattning som vd för Destination Gotland.

Ats Joorits har arbetat inom Tallink Grupp och Tallink Silja AB sedan 2006 och innehar för närvarande positionen som ansvarig för koncernens kvalitetsledning, baserad i Sverige. Innan dess har han arbetat som vice vd och försäljnings- och marknadschef samt produktchef i Tallink Silja AB. Innan han kom till Tallink arbetade Joorits vid Holland America Line år 2005–2006 och i olika mediaroller mellan 1991-2004 i Sverige och USA. Joorits har en magisterexamen i turistadministration från George Washington University, USA. Ats Joorits tillträder vd-posten för Tallink Silja AB den 15 mars 2021.

I en kommentar till den nya utnämningen säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp:

”Det är naturligtvis tråkigt att Marcus Risberg lämnar Tallink Grupp efter många års utmärkt utfört arbete, men vi gläds å hans vägnar över att han får börja en ny roll i en spännande organisation där han kan fortsätta hjälpa till att utveckla och stödja den svenska turistindustrin. Vi önskar honom all lycka och tackar honom för hans engagemang och bidrag till Tallink under många år, och alldeles särskilt under det senaste, extremt utmanande året.”

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!