2021-01-13 Gränges vd lämnar bolaget för nytt toppjobb https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/Namnlost-1-1.jpg

Gränges vd lämnar bolaget för nytt toppjobb

Johan Menckel. Foto: Gränges
Affär & Karriär
Industri

Gränges vd och koncernchef Johan Menckel har meddelat styrelsen att han beslutat att lämna sin tjänst för ett nytt jobb som investeringschef på investmentbolaget Latour. Han är kvar i sin roll till och med den första augusti 2021, enligt ett pressmeddelande.

”Efter att ha varit verksam inom Gränges i 18 år, varav de senaste 8 åren som vd, har Johan valt att gå vidare till en annan befattning. Johan är en uppskattad ledare som bidragit kraftfullt till att utveckla Gränges till en stark position. Vi vill tacka honom för hans goda insatser och ser fram emot ytterligare samarbete till den första augusti och önskar samtidigt Johan lycka till i sin nya roll,” säger Fredrik Arp, styrelseordförande, Gränges AB.

”Efter en lång, händelserik och mycket stimulerande period har det varit ett svårt beslut att fatta men jag ser givetvis fram emot att gå vidare till nya utmaningar i en ny befattning. Gränges är ett fantastiskt företag med en stor framtidspotential. Jag kommer att fortsätta att leda organisationen med ett starkt engagemang till den första augusti,” säger Johan Menckel, koncernchef och vd, Gränges AB.

Arbetet med att utse en efterträdare till Johan Menckel har påbörjats.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!