2020-11-16 Fredrik Persson ny styrelseordförande i Ellevio https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/Fredrik_Persson_04.jpg

Fredrik Persson ny styrelseordförande i Ellevio

Fredrik Persosn
Fredrik Persson, ordförande för bland annat Svenskt Näringsliv, har valts till ordförande i Ellevio AB. Foto: Sören Andersson
Affär & Karriär
Eldistribution

Fredrik Persson, ordförande för bland annat Svenskt Näringsliv, har valts till ordförande i Ellevio AB.
Han ersätter Sören Mellstig, som väljer att lämna ordförandeposten efter fem år.

Fredrik Persson har en gedigen meritförteckning. Han har bland annat arbetat 10 år på ABB och 15 år inom Axel Johnsson-gruppen. Han är i dag ordförande för Svenskt Näringsliv och Byggbolaget JM och sitter i styrelsen för bland annat Electrolux och ICA-gruppen.

Från och med den 26 november tar han över som ordförande efter Sören Mellstig som valt att lämna ordförandeposten efter fem år.

Som ordförande vill Fredrik Persson fortsätta arbetet med att skapa rätt förutsättningar för elnätsbranschen att driva omställningen till ett fossilfritt samhälle.

– Elektrifieringen av transportsektorn och industrin, den fortsatta digitaliseringen och en ökad andel förnybar el kräver en stabil elinfrastruktur. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med de övriga styrelsemedlemmarna och alla på Ellevio i det viktiga arbetet med att skapa ett hållbart samhälle, säger Fredrik Persson.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!