2020-11-16 Han blir ny CFO i Nordr https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/Lukas-Toftera.jpg

Han blir ny CFO i Nordr

Lukas Tofterå ny CFO i Nordr. Foto: Nordr
Lukas Tofterå ny CFO i Nordr. Foto: Nordr
Affär & Karriär
Byggindustrin

Lukas Tofterå har utsetts till ny Group CFO för Nordr. Tofterå kommer närmast från Nordanö Partners i Oslo där han varit partner sedan 2019.

Tofterå har lång erfarenhet från fastighetsbranschen. Han har arbetat med rådgivning inom finansiering, strategi, M&A och börsnoteringar för en rad nordiska och internationella fastighets- och, bostadsbolag. Därtill har han varit rådgivare i flera stora utvecklingsprojekt såsom Canary Wharf, King’s Cross och Earl’s Court i London.

Han var tidigare ansvarig för fastighetstransaktioner på SEB i Oslo och innan dess arbetade han på Rothschild i London under tio års tid, som rådgivare för fastighetssektorn. Tofterå är utbildad civilekonom från Norwegian School of Management (NHH).

– Lukas Tofterå kommer att komplettera vår verksamhet. Hans erfarenhet av stora fastighetsprojekt, transaktioner och börsintroduktioner kommer att hjälpa oss att nå våra mål för en lönsam och strategisk tillväxt, säger Baard Schumann, vd för Nordr.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den nya rollen och bidra till att bygga upp den främsta bostadsutvecklaren i Norge och Sverige, tillsammans med alla skickliga medarbetarna inom Nordr, säger Tofterå.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!