2020-10-26 Stina Lindh Hök ny vd för Nyfosa https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/stina-lindh-hok-2.jpg

Stina Lindh Hök ny vd för Nyfosa

Stina Lindh Hök är ny vd för Nyfosa AB. Foto: Nyfosa AB
Affär & Karriär
Förvaltning

Stina Lindh Hök utses till ny vd för Nyfosa AB. Hon tar över efter Jens Engwall som varit bolagets vd sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018.
Nyfosa meddelar också att de har tecknat avtal med Galjaden Fastigheter AB om förvärv av en fastighetsportfölj till ett värde om cirka 870 MSEK.

Stina Lindh Hök är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har varit operativ chef för Nyfosa sedan bolaget bildades och var transaktionschef i Hemfosa från 2012 till 2018. Tidigare har hon haft befattningar som projektledare för transaktioner inom Atrium Ljungberg respektive Leimdörfer samt som fastighetschef på Fabege.

– Vi är mycket glada över att Stina Lindh Hök tillträder som vd för att fortsätta utveckla Nyfosa när Jens Engwall väljer att fasa ut. Stina har som operativ chef haft en central roll i att bygga upp Nyfosa till den position bolaget har i dag. Med Stina får vi både kontinuitet och ny energi genom hennes värdefulla kompetens inom fastighetstransaktioner och affärsutveckling. När nu Jens Engwalls roll förändras vill jag också passa på att tacka Jens för hans avgörande betydelse för Nyfosas utveckling och dynamiska företagskultur, kommenterar Johan Ericsson, styrelseordförande.

Jens Engwall kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget under en tvåårsperiod. Han avser att fortsatt stå till förfogande som styrelseledamot i Nyfosa samt att behålla ett betydande aktieinnehav i bolaget.

Nyfosa har tecknat avtal med Galjaden Fastigheter AB om förvärv av en fastighetsportfölj till ett värde om cirka 870 MSEK. Portföljen, som främst består av fastigheter för lager-, industri- och grossisthandelsverksamhet, bidrar med starka kassaflöden och fortsatt tillväxt.

Fastighetsportföljens 22 fastigheter, varav två tomträtter, är belägna på tillväxtorter såsom Linköping, Norrköping, Södertälje, Sigtuna, Malmö och Sollentuna med en uthyrningsbar yta om totalt cirka 94 tusen kvadratmeter.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!