2020-10-19 Ny vd för solenergibolaget Voltify AB https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/kallgard-liten.jpg

Ny vd för solenergibolaget Voltify AB

Fredric Känngård ny vd för solenergibolaget Voltify AB
Fredric Känngård ny vd för solenergibolaget Voltify AB. Foto: Voltify AB
Affär & Karriär
Energi

Voltify AB har en ny vd – Fredric Känngård.
Han kommer närmast från solcellsbolaget Otovo AB där han hade rollen som försäljningschef.

– Fredric har en bredd och ett djup inom försäljning av solcellsanläggningar som gör att han passar bra som vd på Voltify. Han har varit med att lägga grunden och utveckla strategi för försäljning av solcellsanläggningar på den svenska marknaden under flera år med höga krav på snabb tillväxt. Fredric är nu rätt person att ta vid och utveckla Voltify AB till att bli marknadsledande i Sverige med försäljning av solcellsanläggningar, säger Voltify AB:s styrelseordförande Ove Känngård.

– Jag är mycket glad över att ta uppgiften med att leda Voltify AB in i nästa fas av att förverkliga vårt första delmål att bli marknadsledande i Sverige. En resa jag med respekt ser fram emot att få leda tillsammans med engagerade medarbetare och ett stort fokus på att leverera på våra delmål och ambitiösa planer, säger Fredric Känngård.

Fredric Känngård, Andreas Andersson (styrelseledamot) och Ove Känngård (styrelseordförande) förvärvade Voltify AB, via entreprenörsbolaget Delizie AB, i samband med att Fredric Känngård tillträdde som vd.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!