2020-05-15 Ny ordförande för Svensk Betong https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/05/3-Bild_-Grégory-ROOSE-från-Pixabay.jpg

Ny ordförande för Svensk Betong

Ludwig Zetterström ny ordförande för Svensk Betong. Bild: Svensk Betong
Ludwig Zetterström ny ordförande för Svensk Betong. Bild: Svensk Betong
Affär & Karriär

Ludwig Zetterström, vd för Swecem, valdes på Svensk Betongs stämma till ny ordförande på torsdagen.

Han ersätter avgående Carina Edblad, vd för Thomas Betong, som lämnar styrelsen efter åtta varav de tre senaste åren som ordförande.

– Det känns fantastiskt roligt och jag ser med stor entusiasm fram emot uppgiften att leda Svensk Betong. I och med den pågående klimatomställningen har vi en viktig uppgift framåt som bransch att ställa om mot mer klimatsmarta betonglösningar. Detta arbete fortgår redan i snabb takt. Tyvärr finns det en massa missuppfattningar och felaktigheter som beslutsfattare och politiker använder som argument att misskreditera vårt byggnadsmaterial. Det blir vår uppgift att visa på att detta vackra, beständiga, brandsäkra, värmelagrande och hållbara material är det mest lämpade byggnadsmaterialet idag och i framtiden, säger Ludwig Zetterström i ett pressmeddelande.

Vid stämman valdes också Joakim Bjelkstam (Thomas Betong AB) som ny ledamot i styrelsen och Jan Lagerstedt (Contiga AB), Stefan Ohlsson (Strängbetong AB) och Björn Koorem (LKAB Berg & Betong AB)) omvaldes som ledamöter. I styrelsen finns sedan tidigare Anders Knutsson (Betongindustri AB), Gunilla Holmberg (Skanska Industrial Solutions AB) och Filip Sten (Abetong AB).

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!