2020-01-10 Ny Sverigechef på Serneke https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/klar.jpg

Ny Sverigechef på Serneke

Anders Arfvén, ny VD Serneke Sverige. Bild: Serneke. Fotograf: Felix Gerlach
Anders Arfvén, ny VD Serneke Sverige. Bild: Serneke. Fotograf: Felix Gerlach
Affär & Karriär

Anders Arfvén blir vd i Serneke Sverige, det bolag där Serneke samlar sin kärnverksamhet i den nya organisationsstruktur som tagits fram under hösten. Även koncernledningen i Serneke förändras i den nya organisation som gäller från och med 2020.

Från och med årsskiftet organiserar koncernen om sin kärnverksamhet i fem regioner: Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr. Ansvaret för en gemensam affär med en stark lokal förankring ligger hos regionerna som får fullt ansvar och befogenheter att driva hela erbjudandet till kunderna, vilket omfattar såväl bygg-, anläggnings- och projektutvecklingsverksamhet.

Som vd för Serneke Sverige får Anders Arfvén det nationella huvudansvaret för alla fem regioner. Han kommer senast från Veidekke och rollen som affärsområdeschef Bygg och har haft en lång karriär inom Peab som bland annat divisionschef samt dotterbolagschef för Kungsfiskaren.

– Med den framåtanda och ambitionsnivå Serneke har ser jag verkligen fram emot möjligheten att få vara delaktig i bolagets nya organisation. Våra kunder och medarbetare arbetar lokalt, då blir de fem regionerna som nu genomförs en tydlig väg för att ta Serneke vidare framåt, säger Anders Arfvén.

– Anders kommer att tillföra väldigt mycket bra erfarenhet till vårt bolag och får så klart en enormt viktig roll i att ta Sernekes kärnverksamhet vidare i ett nytt decennium, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group AB.

I och med den nya organisationsstrukturen, där uppdelningen i tre separata affärsområden – Bygg Anläggning och Projektutveckling – försvinner, förändras även Sernekes koncernledning. Den nya koncernledningen i Serneke Group AB omfattar från och med 2020 följande personer: Ola Serneke, VD och koncernchef; Michael Berglin, vice VD; Anders Arfvén, VD Serneke Sverige; Anders Düring, CFO; Jonas Fjellman, HR-direktör; Robin Gerum, affärsutvecklingschef samt Daniel Modéus, chefsjurist.

Anders Arfvén tillträder tjänsten som vd den 1 juli 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!