2019-10-28 Arkitekt-vd blir koncernchef https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/Kirsten.jpg

Arkitekt-vd blir koncernchef

Kirsten Anker Sørensen. Bild: Link Arkitektur
Kirsten Anker Sørensen. Bild: Link Arkitektur
Affär & Karriär

Link arkitektur har utnämnt Kirsten Anker Sørensen som ny koncernchef. Hon utses samtidigt till ny koncerndirektör inom arkitektur på danska moderbolaget Multiconsult.

Sørensen är idag vd för Link arkitektur i Danmark och kommer i framtiden att kombinera denna tjänst med rollen som koncernchef.

–  Jag har haft ett gott samarbete med Kirsten i sin roll som vd för Link arkitektur i Danmark. Det gläder mig att hon nu även kommer att ta ett helhetsansvar för koncernen, säger John Lydholm, vd för Link arkitektur i Sverige.

Kirsten Ankers Sørensen har varit anställd på Link arkitektur sedan 2015 och är utbildad inom industridesign och ekonomi. September 2017 tog hon över huvudansvaret för Link arkitektur i Danmark och gick samtidigt in i koncernledningen.

– Jag ser fram emot att anta uppdraget med att, tillsammans med våra kompetenta medarbetare, lyfta företaget till nästa nivå. Med 500 medarbetare i Skandinavien är vi en unik verksamhet med stora möjligheter att vara en aktiv samhällsaktör och skapa framtidsorienterad arkitektur, säger Kirsten Anker Sørensen.

Kirsten tillträder sin nya roll den 1:e november.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!