2019-09-19 Nya chefer på Peab https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/två-nya-chefer-peab.jpg

Nya chefer på Peab

Christian Dahlman och Peter Lindwall. Foto: Peab
Christian Dahlman och Peter Lindwall. Foto: Peab
Affär & Karriär

Nu satsar Peab Projektutveckling på lokalt samhällsbyggande genom att samla de båda verksamheterna bostäder och fastigheter i geografiska enheter, samtidigt förstärks verksamheten med två nyrekryterade chefer Christian Dahlman och Peter Lindwall.

– Att utveckla städer handlar alltmer om en helhet, där bostäder och kommersiella fastigheter är integrerade. Genom satsningen vi gör nu stärker vi ytterligare vår förmåga att möta denna samhällsutveckling, säger Göran Linder, affärsområdeschef för Projektutveckling.

Christian Dahlman blir chef för Projektutveckling syd. Christian Dahlman har ett långt förflutet i ledande befattningar inom bostadsutveckling på JM, Peab och Ikano Bostad. Närmast kommer han från en befattning som vd på Malmö Cityfastigheter.

– Det känns väldigt roligt att vara med på denna resa. Det lokala perspektivet, den lokala närvaron och nätverken är en viktig förutsättning för att göra bra och rätt affärer, då kunderna finns lokalt och marknaden är lokal, säger Christian Dahlman.

Peter Lindwall blir chef för Projektutveckling Öst. Peter Lindwall har haft operativa chefsroller såväl nationellt som internationellt i Skanska och NCC/Bonava.

– Det finns fantastiska möjligheter och det är med stor entusiasm jag ser fram emot att börja. Det är tydligt att kunderna, kommunerna, olika intressenter alltmer efterfrågar stöd när det gäller att hitta helhetslösningar, säger Peter Lindwall.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!