2019-08-14 Hon blir vice vd för SJ https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/sj-vice-vd.jpg

Hon blir vice vd för SJ

Foto: Mats Ek
Affär & Karriär

Tidigare chef för SJ ABs division Trafik & Service Madeleine Raukas har utsetts till den nyinrättade befattningen som vice vd för SJ AB.

SJs verksamhet fortsätter expandera i övriga nordiska länder med ambitionen att bli ett nordiskt bolag och SJs vd och koncernchef Crister Fritzson närvaro förävntas i många externa sammanhang.

En helt ny befattning

Därför har en ny befattning som vice vd i SJ AB skapats, som i vd Crister Fritzsons frånvaro fattar beslut i frågor som rör SJ ABs svenska kommersiella del och tar ansvar för den svenska operativa verksamheten inom SJ AB.

SJ ABs nya vice vd Madeleine Raukas är chef för den största divisionen inom SJ AB och även processägare för den operativa processen inom företaget. Med sina sju år vid SJ är Madeleine väl förankrad inom organisationen. Madeleine är även väl förankrad externt då hon haft roller i såväl Samtrafiken som i Branschorganisationen för spårtrafik samt har många kontakter med Trafikverket, Jernhusen med flera. Hon har även tidigare haft roller som vice vd i Storstockholms Lokaltrafik (SL) och som vd för SAS Ground Service Sverige.

– Det här är en naturlig förstärkning av SJs högsta ledning som vi gör i samband med att koncernen nu växer. Med Madeleine Raukas på den nyinrättade befattningen som vice vd får vi en erfaren ledare som är väl förtrogen med de möjligheter och utmaningar som SJ står inför, säger SJs styrelseordförande Siv Svensson i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!