2019-07-08 Ny Hållbarhetschef på ÅF Pöyry https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/05/afhouse.jpg

Ny Hållbarhetschef på ÅF Pöyry

FOTO ÅF
FOTO ÅF
Affär & Karriär
Byggindustrin

Marie Trogstam kommer närmast från rollen som Manager for International Sustainable Business på Business Sweden, där hon ansvarat för att stötta svenska företag med att utveckla sin försäljning på utländska marknader, ur ett hållbarhetsperspektiv. Arbetet innebar bland annat att driva strategiska och taktiska hållbarhetsprojekt tillsammans med svenska företag, och att utveckla samarbetet med organisationer såsom FN, SIDA och Rädda Barnen.

Innan dess har Marie arbetat som Head of Sustainability på Telia Sverige AB och som Head of Corporate Responsibility på Saab AB.

“Med sin gedigna erfarenhet av hållbarhetsfrågor i ett internationellt perspektiv och i stora projekt inom bland annat infrastruktur- och energisektorn på komplexa marknader, kommer Marie att bli en värdefull tillgång i att driva ÅF Pöyrys hållbarhetsengagemang, både internt och i våra kunduppdrag. Hållbarhet finns i kärnan av vår verksamhet där en stor del av våra kunduppdrag syftar till att utveckla hållbara lösningar på samtida utmaningar som klimatförändringar, globalisering och urbanisering”, säger Jonas Gustavsson, VD och CEO ÅF Pöyry.

Marie kommer att tillträda sin tjänst den 1 oktober. Fram till dess kommer Sara Lindstrand, Senior Manager Sustainability, vara tillförordnad Hållbarhetschef.

Hållbarhet kommer att ingå i Legal-funktionen, där Hållbarhetschefen kommer att rapportera till Susan Gustafsson, Executive Vice President and General Counsel.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!