2019-06-12 Vd:n lämnar för topptjänst hos konkurrenten https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/jarnvag.jpg

Vd:n lämnar för topptjänst hos konkurrenten

Foto: NRC Group
Affär & Karriär
Järnväg

Strukton Rail ABs vd Robert Röder lämnar bolaget. Det meddelar Strukton i ett pressmeddelande. Han rör sig vidare till en ny vd-post på konkurrenten NRC Group.

– Det är med ett sting av nostalgi jag lämnar detta fantastiska företag, som består av så många engagerade och kompetenta medarbetare. Här har jag haft förmånen att leda företagets utvecklingsresa i nästan 20 år, fram till idag då Strukton sedan länge är etablerat som en av de tyngsta aktörerna på den skandinaviska marknaden, säger Robert Röder i ett pressmeddelande.

Efterträdaren kommer att få till uppgift att ta Struktons svenska verksamhet in i nästa fas, där fokus är att stärka Strukton Rail ABs position i Strukton-koncernen, inom och utanför järnvägsverksamheten.

”Erfaren med stor branschkunskap”

Robert Röder kommer även att vara en del av koncernledningen i NRC Group ASA. Robert har de sista 20 åren lett som ovan nämnt Strukton AB, började sin karriär på SJ i mitten av åttiotalet. Sedan dess har han haft många roller; som arbetsledare, projektchef och mängder av olika chefsroller. De senaste åren har Robert även varit ordförande i Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer.

– Med Robert Röder får vi en erfaren ledare med stor branschkunskap. Han vet vad som krävs för att lyckas med vår typ av verksamhet och kommer att stärka vår organisation i Sverige. Vårt mål är att lyckas på den växande svenska marknaden, vi måste vara ambitiösa och utnyttja möjligheterna. Jag ser fram emot att få samarbeta med Robert om att utveckla vår svenska verksamhet vidare och bli den ledande aktören inom infrastruktur på den svenska marknaden, säger Henning Olsen, CEO.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!