2021-05-24 Inlandsbanans vd går på dagen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/02/inlandsbanan.jpg

Inlandsbanans vd går på dagen

Inlandsbanan
Bildkälla: Inlandsbanan
Affär & Karriär
Järnväg

Styrelsen för Inlandsbanan har kommit överens med vd Peter Ekholm om att han lämnar rollen som vd för bolaget. Det beskedet gavs under fredagen.

Peter Ekholm tillträdde som vd för Inlandsbanan vintern 2015. Nu har styrelsen beslutat att Peter Ekholm ska lämna rollen som vd. Han avgick redan under fredagen.

Tills att en ny permanent vd finns på plats kommer Mats Portinson att vara tillförordnad vd och ordförande Katarina Nyberg Finn tar som rollen som arbetande styrelseordförande. Mats Portinson är idag vice vd samt Infrastrukturchef på Inlandsbanan.

”Peter Ekholm har gjort goda insatser Inlandsbanan under de fem år han har varit anställd som vd för koncernbolaget. Det infrastrukturprojekt Inlandsbanan med kraft drivit de senaste åren har påvisat att Inlandsbanan på kort tid kan skapa en järnvägslänk till nytta för inlandet och hela Sverige”, skriver Inlandsbanan.

– Peter har gjort ett utmärkt arbete med att driva det här för Sverige viktiga infrastrukturprojektet. Den strategiska inriktning och position Inlandsbanan nu har tagit kommer att ställa krav på ett nytt ledarskap varför styrelsen beslutat att genomföra ett ledarskifte. Detta är rätt tidpunkt för förändring då bolaget går in i en ny fas i det fortsatta arbetet med att utveckla bolaget och realisera en rustning av Inlandsbanan, säger styrelsens ordförande Katarina Nyberg Finn.

Processen för att rekrytera en ny vd påbörjas omgående.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!