Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Einar Mattssons rekryterar hållbarhetschef

21:a maj 2021, 10:34
Einar Mattssons rekryterar hållbarhetschef
Johanna Wikander, tillträdande hållbarhetsutvecklingschef hos Einar Mattsson.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Einar Mattsson har rekryterat Johanna Wikander till rollen som hållbarhetsutvecklingschef. Hon är idag hållbarhetschef hos Stockholmshem. I sin nya roll kommer Johanna att ingå i koncernledningen och rapportera till koncernchefen.

Johanna Wikander beskrivs ha en bred erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete från såväl fastighets- som byggbranschen. På Einar Mattsson kommer hon att arbeta med utveckling och implementering av Einar Mattssons hållbarhetsarbete. Hon tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

– Jag lockades av att Einar Mattsson förfogar över fastigheternas hela värdekedja från förvärv av mark, projektering, byggnation till det långsiktiga ägandet och förvaltningen av en fastighet. När man finns med i hela kedjan finns det goda möjligheter att utveckla ett effektivt hållbarhetsarbete som både gagnar affären och miljö, säger Johanna Wikander, tillträdande hållbarhetsutvecklingschef.  

 – Hållbarhetsarbetet ska innebära att vi utifrån ett långsiktigt perspektiv utför rätt åtgärd till rätt kostnad. Johannas breda kompetens och erfarenhet är ett viktigt tillskott till detta strategiska hållbarhetsarbete. Utöver det kommer Johanna också få ta täten i att utveckla hållbarhetsstrategierna när ramverk och omvärlden förändras så att vi bäddar för långsiktigt hållbara beslut under hela klimatresan, säger Stefan Ränk, koncernchef Einar Mattsson AB.  

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0