2021-04-06 Optimismen stiger bland svenska företagare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/3622063906_3d1483bd8b_o-1.jpg

Optimismen stiger bland svenska företagare

Genrebild. Foto: Lassi Kurkijärvi / Flickr
Genrebild. Foto: Lassi Kurkijärvi / Flickr
Nyheter

SEB:s Företagarindikator har ökat med tre enheter under senaste månaden, från 13 till 16 enheter, vilket visar på en fortsatt stigande optimism när företagare blickar mot de kommande tre månaderna.

För femte månaden i rad uppger dock företagarna att de ekonomiska indikatorerna omsättning, likviditet och arbetstid alla fortfarande är negativa, visar storbankens företagsindikator.

Andelen företagare som tror på en positiv utveckling av verksamheten det närmaste kvartalet ökar från 28 till 31 procent. Andelen som tror på en negativ utveckling ligger kvar på 15 procent och andelen som tror på oförändrad utveckling minskar från 54 till 52 procent.

– Företagarna uppvisar en växande optimism inför våren och det trots förlängda restriktioner i spåren av en oroväckande smittspridning. Det kan vara ett tecken på att många företagare dragit lärdom av senaste årets utmaningar och redan gjort de omställningar som krävs för att fortsätta bedriva sina verksamheter trots fortsatt motvind, säger SEB:s företagarekonom Américo Fernández.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!