2020-10-06 Konsult lurade till sig miljonbelopp från byggbolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/poker2.jpg

Konsult lurade till sig miljonbelopp från byggbolag

pokerspelare lurade byggbolag på pengar
Den pokerspelande redovisningskonsulten lurade till sig över en miljon kronor från byggbolaget i Södersälje. Foto: Unsplash
Nyheter

En redovisningskonsult åt ett byggbolag i Södertälje åtalas för trolöshet mot huvudman efter att ha överfört pengar från bolaget till sitt eget konto. Mannen erkänner att han överfört 1,5 miljoner kronor som han spelat bort på poker, det skriver LT, Länstidningen.

Skatteverket reagerade ifjol höstas på att redovisningskonsulten fått stora inbetalningar från bolag och bostadsrättsföreningar till sitt konto under 2018 och 2019, och ville höra hans förklaring.

Mannen, som även satt som nämndenamn i tingsrätten och är en profilerad pokerspelare, förklarade att han led av spelmissbruk. Han berättade att han fört över minst 1,5 miljoner kronor från sin uppdragsgivare, ett byggbolag i Södertälje, till sitt privata konto och spelat bort allt på poker.

Förskingringen ska ha skett genom att han dubbelfakturerade bolaget, där en av betalningarna gick in på hans privata konto.
Han hade full tillgång till bolagets konton och ägarna upptäckte ingenting.

Men mannen hävdar vidare att han redan innan Skatteverkets förfrågan ska ha erkänt förskingringen för sin uppdragsgivare – ett byggbolag i Södertälje – och börjat betala tillbaka det mesta.

Enligt LT  bekräftar ägarna till byggbolaget i Södertälje att redovisningskonsultens historia stämmer och de säger sig ha löst skulden internt.

– Jag och min kompanjon funderade såklart en hel del hur vi skulle göra och vad som var viktigast för oss i bolaget. Viktigast för att inte skada bolaget var ju att få tillbaka våra pengar och vi gjorde därför upp det här internt, han fick en avbetalningsplan, säger en av delägarna i polisförhör.

Bolagets två ägare har heller inte polisanmält saken utan valt att ge redovisningskonsulten en andra chans.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!