2020-03-26 Klart: Krispaket till småföretagare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/03/regeringen-krispaket-smaforetagare-corona-1.jpg

Klart: Krispaket till småföretagare

Emil Källström (C), finansmarknadsminister Per Bolund (MP), finansminister Magdalena Andersson (S) och Mats Persson (L). Källa: Regeringskansliet
Nyheter

Regeringen har beslutat om ett krispaket till småföretagare. Det innebär bland annat tillfällig nedsättning av arbetsgivaravgifter och egenavgifter för upp till 30 personer per företag.

Branschaktuellt skrev tidigare om hur småföretagare drabbas hårt av coronavirusets spridning. Det kan du läsa mer om här. Nu kom det efterlängtade beskedet att regeringen ger en tillfällig nedsättning av arbetsgivaravgifter samt egenavgifter för upp till 30 personer per företag.

– Detta gäller i fyra månader med början 1 mars. Det gäller retroaktivt och är mycket viktigt, annars hade arbetsgivaravgifterna för mars månad fallit ut i betalning i början av april, något som vi vill undvika. Vi vill skapa en lättnad här och nu, inte minst för våra små och växande företag, säger Emil Källström (C), finansmarknadsminister.

Här kan du se presskonferensen i sin helhet:

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!