2020-03-23 Byggföretagen: ”Fortsätt investera och handla för framtiden”! https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/byggforetagen-elmsater-svard-namnbyte.jpg

Byggföretagen: ”Fortsätt investera och handla för framtiden”!

Catharina Elmsäter-Svärd. Foto: Byggföretagen
Byggindustrin
Nyheter

I en debattartikel i Öresunds-Posten har Byggföretagen en uppmaning till kommuner och region: Fortsätt med era upphandlingar och investera för framtiden. Det har aldrig varit så viktigt för företag och jobb som nu!

Varslet ökar markant, pandemin påverkar företag i hela Sverige. Med andra ord, många jobb är i fara.

”Allt fler kommuner runt omkring i Sverige försöker nu hjälpa företagen. En del förlänger betalningstider på avgifter inom bland annat VA, sophantering, tillstånd och tillsyn, en del pausar tillsyn- och tillståndsärenden och utomhusserveringar tillåts redan nu för att hjälpa besöksnäringen att överleva”, skriver Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen samt Christin Andersson, lokal chef Byggföretagen i Östersund

Från Byggföretagens medlemmar är uppmaningen enkel: Fortsätt investera för framtiden! Fortsätt handla!

Några tips Byggföretagen tar upp är:

  • Dela upp större upphandlingar i mindre, så att även små- och medelstora byggföretag i regionen har möjlighet att delta.
  • Sätt tydligt fokus på era inköpsorganisationer. Öka medvetenheten om upphandlingens betydelse och höj kunskapsnivån för den goda affären.

”Tillsammans tar vi ansvar för varandra och bygger Sverige på schyssta grunder.”

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!