2021-04-15 Dansk koncern backar – bryter affär med NCC https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/107938_1_xl-1.jpg

Dansk koncern backar – bryter affär med NCC

Pressfoto: Joakim Kroger/NCC.
Pressfoto: Joakim Kroger/NCC.
Byggindustrin
NCC

I juli 2020 ingick NCC ett avtal med Arkil om en försäljning av sin vägservice-verksamhet i Danmark. Avtalet innehöll en klausul, som den danska parten nu aktiverar.

Försäljningen skulle ha gällt NCC:s verksamhet för vägservice i Danmark, NCC Road Services, till den danska entreprenörkoncernen Arkil. Det är ett underbolag som specialiserar sig på bland annat sopning, vägkantsunherhåll, skyltar och trafikflöden. Företaget är verksamt i hela Danmark, med sju regionkontor, och har runt 200 anställda. Affären mellan de båda parterna offentliggjordes förra sommaren.

Men det blir inte längre något avtal. Försäljningen kunde bara ske med ett godkännande från de danska konkurrensmyndigheterna, och Arkil hade en möjlighet att avbryta affären ifall villkoren inte uppfyllts vid en särskild tidpunkt. Då de danska myndigheterna inte kommit med ett utlåtande har den klausulen har nu aktiverats.

NCC kommer att fortsätta driva verksamheten i Danmark, men fortsätta att se över alternativen som finns för en eventuell framtida affär.

– NCC Road Services i Danmark är en sund verksamhet som löser en mängd olika uppgifter för både offentliga och privata kunder. Vi har dedikerade medarbetare som fortsätter att arbeta effektivt för att vinna och leverera enlig våra avtal, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!