NCCNCC bygger skola i Filipstad – order värd 180 miljoner
13/01/2021 2min lästid

NCC bygger skola i Filipstad – order värd 180 miljoner

13/01/2021 2min lästid
NCC bygger skola i Filipstad – order värd 180 miljoner

Illustration: Sweco

Den nya skolan uppförs centralt i Filipstad.

NCC ska tillsammans med Filipstads kommun bygga en ny skola med plats för 360 elever och en idrottshall centralt i Filipstad. Ordervärdet uppgår till cirka 180 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt bra att vi kan ge både skolan och idrotten i vår kommun fina förutsättningar för sina verksamheter. Det kommer att vara en skofri skola med moderna och väl anpassade lärmiljöer. Genom tidigt samarbete med NCC kan vi bygga en skola för idag och imorgon, säger Jomark Polintan, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i teknikutskottet, Filipstads kommun.

Den nya skolan uppförs centralt i Filipstad, på ett område där det har stått en skola tidigare. Skolan byggs i tre plan och kommer att rymma 360 elever i förskoleklass, årskurs 1-3 och grundsärskola. En ny idrottshall kommer att byggas i anslutning till Spångbergshallen. Läktarna i hallen kommer att rymma cirka 400 sittande åskådare i två plan.

– NCC är en av Sveriges största skolbyggare och dessa erfarenheter tar vi med oss till Filipstads nya skola. Under projekteringen har vi arbetat i nära samarbete med representanter från verksamheten och se fram emot att få bygga framtidens lärmiljöer som möter behoven hos både elever och pedagoger, säger Sandra Björn, projektchef NCC Building Sweden. 

Uppdraget är en totalentreprenad och samarbetet sker i partnering, där NCC och Filipstads kommun löser uppdraget i en öppen dialog med projektets bästa i fokus.

Byggstart sker i början av 2021. Skolan beräknas vara färdigställd i slutet av 2022.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!