2021-05-17 NCC säljer vägverksamhet till tysk investerare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/05/aff5136575d25014_org.jpg

NCC säljer vägverksamhet till tysk investerare

Fotograf: Erik Mårtensson
Fotograf: Erik Mårtensson
NCC
Vägar

I juli 2020 såldes den svenska och finska delen av Road Services till det tyska investmentbolaget Mutares, som nu också köper den danska verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen till att NCC beslutade att sälja verksamheten är för att den har ”få synergier med andra delar av NCC och har haft ”låg lönsamhet” – men ”har förutsättningar att utvecklas med rätt ägare”.

– Mutares äger redan verksamheten i Sverige och Finland som drivs under namnet Terranor, och vi har nu kommit överens om att de också tar över verksamheten i Danmark. Mutares erbjuder en bra plattform för framtida utveckling, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Försäljningen genomförs som ett aktieköpsavtal och transaktionen förväntas bli klar under det andra kvartalet 2021. Affären förväntas inte kräva något godkännande från den danska konkurrensmyndigheten.

– Vi är stolta över ytterligare en möjlighet att samarbeta med NCC om ett andra förvärv inom bara några månader. Vi kan med förtroende säga att vi har gjort ett bra jobb med Terranor så här långt. Nu ser vi fram emot att välkomna Road Services Danmark i vår portfölj, säger Johannes Laumann, CIO på Mutares.

Affären beräknas få en marginellt positiv påverkan på resultatet och kassaflödet när affären stängs, vilket förväntas ske i det andra kvartalet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!