2013-12-05 PCS satsar på Norrland

PCS satsar på Norrland

Moduler

Nu etablerar sig PCS Projektservice på allvar i Norrland. Bert Hägg, som har mycket lång erfarenhet av både moduler och uthyrning inom bygg och anläggning, blir genom sin firma Hägg & Fullerton PCS:s representant i en expansion över samtliga norrlandslän norr om Dalälven.

– PCS Projektservice är mycket starkt inom området högklassiga och energismarta moduler för mer permanenta etableringar. Jag vet att behovet i hela Norrland är stort, både för uthyrning och försäljning. Detta gäller inom alla typer av fastigheter som byggs enligt gällande bygg- och kvalitetsnormer, från förskolor, skolor och industribyggnader till bostadshus, säger Bert Hägg.

Samarbetet mellan PCS Projektservice och Bert Hägg smygstartade redan vid mässan Load Up North i Boden i slutet av september. 1-rummaren som PCS presenterades där, en energisnål och helt inflyttningsklar bostadsmodul, väckte stor uppmärksamhet. Den mässan bekräftade hur stort behovet är av bra fastigheter som kan tas fram på ett snabbt och effektivt sätt. Inom både offentlig förvaltning och större industrier finns stora behov av speciellt smålägenheter och skollokaler för de anställda och deras barn.

Högklassmoduler intresserar
– Vårt koncept, industriproducerade högklassmoduler som sänker uppvärmningskostnaderna till en tredjedel och håller minst lika hög byggkvalitet som en nyproducerad och platsbyggd villa, är mycket intressant för många kundgrupper i hela Norrland. Jag har redan fått in många intressenter och skarpa offertförfrågningar, säger Bert.

Bert Häggs företag har sitt säte i Sundsvall, men efter fyra decenniers arbete över alla norrlandsdistrikten känner han många av de potentiella kunderna väl och ser fram emot att möta flera nya.

– Jag tror på möten. Man behöver träffas, resonera om förutsättningar och behov. Då kommer vi kunna presentera de bästa lösningarna för varje kund. Så jag är beredd på att resa många mil och träffa alla kommuner, landsting och företag som är i behov av kvalitativa etableringar. De kan sedan välja att hyra medan behovet finns en kortare tid eller att köpa som permanenta lösningar, säger Bert.

PCS Projektservice är naturligtvis nöjt över tillväxten norrut. Utöver huvudkontoret i Stockholm samt kontoret i Göteborg täcker de med nya samarbetet även in Norrland.
– Vi har många signaler om både brist på lokaler och bostäder i norr för de olika satsningar som görs i kommuner och inom industrin. Dessutom har många av de etableringar som finns, inte minst inom området förskolor och skolor, klara kvalitetsbrister. Vårt koncept med hög kvalitet och energisnåla moduler med prisvärda och snabba etableringar tror vi mycket på i Norrland. Vi är mycket nöjda med vårt nya samarbete med Bert Hägg, säger Per- Olof Ekberg, VD på PCS Projektservice.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!