Moduler
2 min lästid

Cramo erbjuder storkök i färdiga moduler

5:e november 2013, 09:09
Cramo erbjuder storkök i färdiga moduler
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Uthyrningsföretaget Cramo Instant AB har lanserat ett nytt koncept där man erbjuder kunder storkök i färdigprojekterade moduler som kan dockas med befintliga verksamhetslokaler. Detta som alternativ till platsbyggda storkök eller mat levererade med matvagn.

Moduler är sedan länge ett flexibelt och beprövat sätt att på begränsad tid kunna lösa olika lokalbehov, till exempel förskolor eller en administrativ funktion i någon form av kontor.
– I många fall finns det ett behov av att äta i anslutning till verksamheten.  När det gäller förskolor har det varit vanligt att man platsbyggt ett storkök vid förskole-modulerna. Nu har vi lanserat ett koncept med färdiga storköksmoduler. Detta för att erbjuda ett snabbt, funktionellt och kostnadseffektivt alternativ för verksamheter som vill tillaga maten på plats, berättar Stefan Westin, marknadschef på Cramo Instant AB.

Dessa storköksmoduler är redan på ritbordet designade för att enkelt kunna anpassas med den uppsättning av storköksutrustning som stämmer överens med dels det antal matgäster som man har och dels den typ av mat som ska tillagas.

Grundtanken är att storköket hyrs ut med maskinell utrustning utifrån en standardiserad basnivå. Till exempel anpassat till om det ska vara ett tillagningskök eller ett mottagningskök för uppvärmning av mat, men även specifika krav på utrustning går oftast att lösa.
– Vi har två storlekar av kök som består av antingen två eller tre moduler, beroende på behoven. Storleken varierar från 60-85 kvadratmeter beroende på modulserie och antal moduler.

Detta inkluderar förvaring, kyl och frys, kylrum, administrativa utrymmen för kökspersonalen liksom omklädningsrum och dusch/WC. Storköket dockas med befintliga verksamhetslokaler eller en matsal/verksamhetslokaler som förstås också kan bestå av moduler.

Köket är dock tekniskt fristående med exempelvis ett eget ventilationssystem. Funktioner som lastkaj och soputrymmen anpassas från fall till fall beroende på omgivningen.

Cramos storkökskoncept i modulform är tänkt för verksamheter från ungefär 50 matgäster och uppåt.
– Vår primära målgrupp är skolor/förskolor, men vi tänker oss även andra arbetsplatser där man behöver äta måltider som lagats på plats. Till exempel industriprojekt eller andra stora projekt där det geografiska avståndet kan vara ett problem för andra typer av lösningar.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0