2020-01-22 PWS Nordic: Effektiva system för rationell avfallshantering https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/pws-nordic-malmohus.jpg

PWS Nordic: Effektiva system för rationell avfallshantering

PWS Nordics installation vid Malmöhus. Bildkälla: PWS Nordic AB
Mässor

PWS Nordic utvecklar effektiva, genomtänkta och väl fungerande system och produkter för avfallshantering och källsortering, skräddarsydda för den nordiska marknaden.

Brf:en Malmöhus 25 och Malmöhus 18 i Malmö har båda rustats med PWS:s intelligenta underjordiska system.
– Vi har installerat underjordiska avfallssystem för full sortering. Det betyder allt från matrester, förpackningar, tidningar och glas, ett standardsystem som vi brukar leverera i liknande projekt helt enkelt. Men något som sticker ut lite extra är kundens val att installera ett intelligent låssystem, berättar Henrik Lysholm på PWS Nordic AB och fortsätter:

– Med tagg eller bricka kan de boende sortera sitt avfall. På så sätt känner medlemmen delvis ett större ansvar att själv göra rätt, men det skapar också en mer medveten sortering. Individstyrning i kombination med fyllnadsmätning är något som kommer mer och mer.

Effektivt och miljövänligt

Med hjälp av fyllnadsmätare kan föreningen tömma behållarna vid behov, istället för att sopbilen tömmer halvfulla kärl vid en rutt. Fördelarna är bland annat att föreningen kan, i vissa kommuner, få reducerad taxa för effektivare sophämtning samt att utsläppen reduceras med färre tömningar.

PWS erbjuder flera olika underjordsystem som kan ha helt eller delvis nedgrävda behållare. Underjordsbehållare har många fördelar. Bland annat får det plats mycket avfall på liten yta, när avfallet mellanlagras under jord. När avfallet förvaras i den svala miljön i en underjordsbehållare, minskar risken för dålig lukt. I stället för soprum kan man integrera väldesignade inkasthus på ett diskret sätt i utemiljön. Kraven på underhåll minskar och behovet av soppåsar och uppvärmning försvinner, vilket bidrar till en mer fördelaktig ekonomi, jämfört med traditionella soprum. Exempel på underjordsbehållare är UWS och BAGIO.

Fastighetsmässan Malmö

PWS Nordic kommer även närvara på Fastighetsmässan i Malmö i monter F16. Där kommer man som besökare kunna ta del av bland annat Mini Collector, ett system som är så kallat toplifted bottom emptied. Genom att tömma kärlen med kran blir det inte bara mer ergonomiskt för den som tömmer, vilken även slipper att direkt hantera avfallet. Föreningen kan också installera färre, större kärl.
– Utöver våra system har vi en stor serviceorganisation. Med 35 år i branschen kan vi hjälpa till att skapa trygghet för kunden, något som är A och O för en liten eller stor förening. Vi finns lokalt i Perstorp och Malmö med möjlighet att serva samtliga av våra kunder i södra Sverige.

Läs mer på www.pwsab.se

    Vill ni ställa ut på mässan – skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en säljare på Fastighetsmässan dig

    Missa inget!

    Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!