2019-07-04 Fastighetsmässan Göteborg – allt från hållbarhet till digitalisering https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/07/fastighetsmassan-webb.jpg

Fastighetsmässan Göteborg – allt från hållbarhet till digitalisering

Mingelbild. Foto: EasyFairs
Mässor

Nordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till Göteborg igen den 4–5 september, nu i mässhallen i Åbymässan. På Fastighetsmässan möter du branschens experter och erbjuds möjligheter för kompetensutveckling.

– Fastighetsmässan i år är väldigt spännande, vi bjuder på massor av nyheter i våra utställares montrar och nya samarbeten med flertal företag, säger Petra Wohner projektledare för Fastighetsmässorna. Ett seminarieprogram med över 100 talare, fortfarande helt kostnadsfritt för er i branschen. Med spännande talare och paneldebatter med bland annat forskare, innovatörer, ministrar och experter.

Hållbarhet, innovationer, framtid och digitalisering

Temat för året är hållbarhet, innovationer, framtid och digitalisering.
– En nyhet är att Fastighetsmässan flyttar in i toppmoderna Åbymässan, som även har 2 000 parkeringar. Ingen ska ha några problem att besöka oss i Åby nu när resten av Göteborgs stad är under ombyggnad, säger Petra.

Göteborg i fokus

Göteborg är i fokus när Axel Josefson, kommunstyrelsen ordförande, besöker mässan för att prata om framtida utmaningar. Missa inte heller Stefan Hyttfors som ger insikter om hur människan manipulerar material på atomnivå och skapar artificiell intelligens som ska överträffa människans.

Anders Borg talar om vad som händer i fastighetssektorn och om det är en kris på väg? Hållbarhet på hög nivå som handlar om ”Vi ska inte bygga vi ska förvalta” med en panel från Vasakronan, KTH, Ihus och Serneke. Ante Baric, digitaliseringsansvarig för Göteborgs stad, tar i sin medverkan upp hur fastighetsägaren ska utveckla sitt erbjudande för den smarta staden. På Säkerhetsscenen kommer Jan Kinnander, chef för Säkerhetskontoret MUST finnas, som talar om vi i Sverige är rustade för framtida hot. 

Läs mer på fastighetsmassangbg.se

Nyheter på mässan för 2019:

  • Proptech area, ett område med utställare från fastighetsbranschens entreprenörer som visar innovativa tjänster och tekniker för ett mer hållbart samhälle.
    – Jag är fantastiskt stolt över vårt samarbete med Greenups ett start-up projekt från Johanneberg Science Park med partners som GU Ventures, Chalmers Ventures och Energimyndigheten, säger Petra.
  • Bli inspirerad till nya möjligheter för livet utanför bostaden. Public Spaces, området med utställare för det offentliga rummet utomhus. Den ökande tillväxten i storstadsregionerna skapar ett ökat behov av fler välkomnande närområden med fokus på hållbarhet. Massor av talare på scen Public som till exempel Janne Josefsson Journalist som gästspelar i en panel om hur man lyfte. Gårdsten från särskilt utsatt område till ett lyckat område, hälsar Stefan Mazetti, projektledare.
  • Lyssna på en ”Live sändning” från mässan med Radio Allmännyttan (SABO) som intervjuar talare direkt på plats. De ställer kluriga frågor till talarna som kommer ner direkt från scen.
  • Bli smartare på mässan, eller i alla fall utbilda dig mer med RISE Energibyggare som handlar om hur vi skapar ett mer energieffektivt samhälle och en hållbar klimatsituation. Hissförbundet och SBC har fördjupningsspår med sina experter på scen som delar unika tips på deras områden.

Vill ni ställa ut på mässan – skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en säljare på Fastighetsmässan dig

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!