2019-03-27 RSG Ställningar: ”Vill man ha riktig säkerhet måste man budgetera för det” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/rsg-webb.jpg

RSG Ställningar: ”Vill man ha riktig säkerhet måste man budgetera för det”

Foto: RSG
Foto: RSG
Mässor

RSG Ställningar
Patrik Fernström, operativ chef

RSG:s vision är att bygga Sveriges säkraste arbetsplatser och en hög samverkan på en arbetsplatsen är deras affärsidé. Genom att ge en oslagbar service och att alltid leta efter sätt att ge mervärde till kunden skapas stora tidsvinster – att med andra ord alltid erbjuda de effektivaste lösningarna vid varje tillfälle.

Varför valde ni att STIB-auktorisera er?

– Att bli en STIB Auktoriserad ställningsentreprenör går hand i hand med vår affärsidé och vision – att bygga Sveriges säkraste arbetsplatser. Så stora som RSG är behöver vi ändå ha ett styrsystem, speciellt för vår ställningsverksamhet som präglas av mycket lagar och krav. Men vi försöker till och med gå ännu längre och ha än högre säkerhet än lagkraven.

– Vi har ett enormt ansvar eftersom vi bygger arbetsmiljön åt dem som arbetar på ett bygge. Oavsett om man är elektriker eller rörmokare så vill man stå stadigt och kunna arbeta ergonomiskt och säkert. STIB Auktorisationen garanterar den kunskapen. Vill man vara en seriös aktör är auktorisationen en behjälplighet – och för kunden garanterar det en hög utbildningsnivå.

Vad har STIB Auktorisation betytt för er i praktiken?

– Kunden kan med säkerhet veta att samtliga i bolaget är utbildade enligt STIBs krav. Och det är mycket krav som ställs på ställningsbyggare vilket gör att kunden kan vara säker att personen i fråga har både utbildning och erfarenheten som krävs för att utföra ett säkert arbete i svåra och farliga moment.

Vad är den största utmaning i ställningsbranschen?

– Den största utmaningen är att få samtliga kunder förstå att säkerhet kostar pengar. Hur bra och väl utförda upphandlingar med höga krav på säkerhet betyder inget om man bara väljer det billigaste alternativet. Speciellt då olycksstatistiken och debiteringsnivå per kvadratmeter monterad ställning talar sitt tydliga språk. Vill man ha riktig säkerhet måste man budgetera för det.

Varför ska ställningsentreprenörer auktorisera sig?

– Som ställningsbyggare bygger vi inte ställningar, vi bygger arbetsplatser åt människor som ska verka och vara där. Det betyder att vi som bolag är ansvariga för säkerheten, allas säkerhet, på en arbetsplats. Att gå med i STIB och få en grund när det kommer till säkerhet, administration och kontroll är för mig en självklarhet.

Vill ni ställa ut på mässan – skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en säljare på Fastighetsmässan dig

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!