2019-03-06 Sydställningar: ”Struktur och rutiner är A och O” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/sydstallningar-webb.jpg

Sydställningar: ”Struktur och rutiner är A och O”

Genrebild. Foto: Sydställningar
Genrebild. Foto: Sydställningar
Mässor

Sydställningar
Jonas Möllebro, vd

Sydställningar är ett företag som sysslar med att montera byggnadsställningar och väderskydd till bygg samt industrin. Bolaget monterar byggnadsställningar till cirka 700 byggarbetsplatser om året. Kunderna finns inom industrin, byggföretag, renoveringar och underhåll. Arbetsområdet är till största delen Södra Sverige men kan förekomma i hela Norden. Sydställningar är certifierade enligt standarderna ISO9001, ISO14001 och ISO45001 vilket står för kvalité, miljö och arbetsmiljö.

Varför valde ni att STIB-auktorisera er?

– Det är viktigt att ha ett verksamhetsledningssystem för att skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare och leverantörer. Vi har till och med gått ett steg över STIB Auktorisation då vi även har ett par ISO-certifieringar. Det är bra att branschen har tagit tag i säkerhets- och kompetensfrågan genom STIB Auktorisation. Själva har vi varit auktoriserade sedan start. Vi var bland de första företagen som auktoriserade sig och hela anledningen var och är att vi vill vara med och lyfta branschens anseende och status.

Vad har STIB Auktorisation betytt för er i praktiken?

– Idag är det fler i inköpsledet som vet var STIB-auktorisation är och innebär. Det är en trygghet för kunden att ställningsentreprenörer har dokumenterade rutiner och följer utbildningskrav i Sverige, plus att de även är granskade genom en extern revision.

Vad är den största utmaning i ställningsbranschen?

– Vid varje ny arbetsplats kommer nya risker. Vi måste skapa rätt förutsättningar för dem som ska vara där och skapa en säker arbetsplats. Det betyder att både skapa men också förmedla information till alla på arbetsplatsen – vilket är ganska utmanande. Det krävs bra inarbetade och standardiserade rutiner.

Varför ska ställningsentreprenörer auktorisera sig?

– Ett bra argument är att man följer ett verksamhetsledningssystem som man arbetar aktivt med. Att det finns rutiner som man enkelt kan förmedla. Medarbetarna blir mer engagerade och kunden får också en trygghet i att veta hur vi jobbar. Struktur och rutiner är A och O.

Vill ni ställa ut på mässan – skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en säljare på Fastighetsmässan dig

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!