2019-01-25 Riksarkitekten om den nya rollen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/riksarkitekt.jpg

Riksarkitekten om den nya rollen

Helena Bjarnegård, Sveriges riksarkitekt. Fotograf: S. Hedberg
Helena Bjarnegård, Sveriges riksarkitekt. Fotograf: S. Hedberg
Mässor

I den prestigefulla rollen som riksarkitekt åligger uppdraget att inspirera och driva på utvecklingen för att höja den arkitektoniska kvaliteten i det som byggs och skapa goda livsmiljöer. Men vad betyder titeln egentligen och vem är människan bakom? Det är några av frågorna Branschaktuellt ställde till Helena Bjarnegård, Sveriges riksarkitekt.

I slutet av mars 2018 dök det upp en jobbannons på Boverkets hemsida. Det blev möjligt att söka rollen som riksarkitekt. Nu har det blivit 2019 och byggbranschen har präglats av både uppgång som nedgång och för den nya riksarkitekten väntar säkerligen en och annan utmaning. Men Helena Bjarnegård längtar efter att få sätta igång.

– Jag ser fram emot att arbeta med en fråga som jag verkligen tror på – att arkitekturen är ett kraftfullt verktyg och att arkitektur kan bidra till att lösa samhällets utmaningar (på en nationell nivå). Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med många olika aktörer när vi nu ska gå från ord till handling och genomföra det arkitekturpolitiska målet.

Helena Bjarnegård kommer också att närvara på Fastighetsmässan och föreläser 6 mars kl.13,30-14,15.

Läs mer i Branschaktuellts Bygg & Infrastruktur nr 1 2019.

Vill ni ställa ut på mässan – skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en säljare på Fastighetsmässan dig

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!