Transport & Logistik Logistikläge
2 min lästid

Catellas Infrahubs tecknar stort avtal

5:e april 2021, 22:08
Catellas Infrahubs tecknar stort avtal
Genrebild. Bildkälla: Pixabay / creative commons /
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

I juni 2020 kommunicerade Catella, i linje med bolagets starkare fokus mot fastigheter, att man avser investera 500 miljoner kronor för att utveckla en logistikfastighet i Norrköpings kommun genom bolaget Infrahubs Fastighet 2 AB. Investeringen är ett led i Catellas strategi att utveckla moderna logistikfastigheter. Infrahubs Fastighet 4 AB har nu tecknat bolagets nästa stora avtal.

Som ett första steg förvärvades i juni 2020 ett 170 000 kvm stort markområde i Norrköpings kommun. Där pågår nu arbetet med att färdigställa en logistikfastighet om cirka 70 000 kvadratmeter som är fullt uthyrd till Postnord TPL AB och hyresavtalet löper på 10 år.

Infrahubs Fastighet 4 AB har i dag förvärvat 76 000 kvm mark av Vaggeryds kommun, med en option på ytterligare 53 000 kvm angränsande mark. I första fasen kommer Infrahubs att utveckla en fastighet om 45 000 kvm där en hyresgäst tecknat hyreskontrakt från och med 2022-09-01 till 2032-11-30. Markförvärvet med Vaggeryds kommun omfattar också en option på ytterligare 35 000 kvm logistikfastighet på ett 53 000 kvm angränsande markområde samt även en reservering på ytterligare 113 000 kvm mark.

”Vi på Infrahubs är väldigt glada över markförvärvet och utvecklingen av ytterligare en ny modern logistikanläggning. Vi har haft en mycket god dialog med Vaggeryds kommun längs vägen och ser framemot fortsatt samarbete med dem och den framtida hyresgästen”säger Andreas Ekberg, grundare och operativ chef på Infrahubs.

”Den här affären är en viktig markör för Catellas nya strategi med fokus mot fastighetsinvesteringar inom affärsområdet Principal Investments. Markförvärvet i Vaggeryd och det tillhörande hyresavtalet innebär att Catella, i det här fallet genom Infrahubs, möter marknadens behov av attraktiva logistikfastigheter med höga krav på läge och moderna kvalitetslösningar. Vi ser fortsatt stora möjligheter för framtida produkter med god avkastning inom logistiksegmentet”säger Christoffer Abramson, CFO och tillträdande VD på Catella.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0