LogistiklägeNagel-Group flyttar in hos Logicenters i Landskrona
22/02/2021 2min lästid

Nagel-Group flyttar in hos Logicenters i Landskrona

22/02/2021 2min lästid
Nagel-Group flyttar in hos Logicenters i Landskrona

Foto: Logicenters

Parterna har skrivit ett 15-årigt hyresavtal.

Livsmedelslogistikföretaget Nagel-Group flyttar in i Logicenters anläggning i Landskrona, Skåne. Det står klart efter att parterna skrivit ett 15-årigt hyresavtal avseende en 12 000 kvm stor yta i Logicenters befintliga fastighet.

Under 2020 färdigställdes Logicenters logistikanläggning Kronan 1, belägen i Kronan företagspark i Landskrona. Nu har Logicenters tecknat ett hyresavtal med det tyska Nagel-Group avseende en yta om cirka 12 000 kvm av fastigheten som är totalt ungefär 24 000 kvm stor.

Sunclass Airlines ApS har sedan fastighetens färdigställande varit verksamma i den andra delen av fastigheten.

”Vi vill varmt välkomna Nagel-Group till vår moderna fastighet i Landskrona. Vi är övertygade om att anläggningens strategiska läge lämpar sig perfekt för deras verksamhet, med goda kommunikationer till hela södra Sverige och norra Europa. Jag vill tacka både Nagel-Group och kommunen för det goda samarbetet och ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med båda aktörer”, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Inför Nagel-Groups inflytt, som planeras ske i början september, ska logistikanläggningen utrustas ytterligare för att möta företagets behov. Bland annat kommer Logicenters att addera ytterligare portar till fastigheten, en extra körgård samt tillhandahålla ytor för kyl- och frysvaror. Vidare finns det även möjlighet att installera solceller på taket, något som går i linje med Logicenters ambitiösa hållbarhetsarbete.

”Vi ser fram emot att flytta in i vår nya logistikanläggning som dessutom befäster vår närvaro i norra Europa. Jag vill tacka Logicenters för ett gott samarbete där de har varit väldigt måna om att uppfylla våra höga logistiska krav och mer därtill”, säger Hans-Joachim Brockmeyer, Managing Director Nagel Nordics.

”Vi hälsar Nagel-Group välkomna till Landskrona. Denna etablering är ytterligare ett bevis på fördelarna med Landskronas strategiska läge mitt i en expansiv region”, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!