LogistiklägeCatena i avtal med PostNord
28.02.2019 09:29 3 min lästid

Catena i avtal med PostNord

28.02.2019 09:29 3 min lästid
Catena har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med PostNord och investerar 250 Mkr i en ny terminal på Logistikposition Tostarp i Helsingborg. Därmed inleds den fjärde etableringen på området.

Catena har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med PostNord och investerar 250 Mkr i en ny terminal på Logistikposition Tostarp i Helsingborg. Därmed inleds den fjärde etableringen på området.

Investerar 250 Mkr i en ny terminal

Myrna Whitaker
0

Fastighetsbolaget Catena har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med PostNord och investerar 250 Mkr i en ny terminal på Logistikposition Tostarp i Helsingborg. 

Det framväxande logistikklustret Logistikposition Tostarp med hyresgäster inom främst digitalt driven handel ligger vid E6, Helsingborg Östra. Catenas fastigheter på området med flera befintliga logistikanläggningar omfattar i sin helhet cirka 280 000 kvadratmeter tomtareal. Nu tas ytterligare en del i anspråk för nybyggnation av en 18 300 kvadratmeter stor terminal avsedd för hantering av styckegods, paket och brev. Hyresgäst är PostNord som tecknar ett 15-årigt hyresavtal med Catena, hyresvärdet uppgår till drygt 16 Mkr.

– Logistikposition Tostarps ställning som sydsvenskt logistiknav stärks ytterligare med PostNords etablering. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete där vi kan bidra till PostNords utveckling med våra insikter kring digitalt driven handel och smarta distributionslösningar utifrån vårt perspektiv som fastighetsägare, säger Catenas regionchef i Helsingborg, Göran Jönsson, i ett pressmeddelande.

– Med den nya terminalen skapar PostNord tillsammans med Catena goda förutsättningar för att effektivt möta de växande volymerna som kommer av att logistikbehov och varuflöden förändras, säger Annemarie Gardshol, vd PostNord, i ett pressmeddelande.

PostNord beräknas flytta in i de nya lokalerna under sommaren 2020 under förutsättning att bygglovet beviljas innan sommaren 2019. Cirka 70 000 kvadratmeter tomtareal återstår därefter för fortsatt exploatering på Logistikposition Tostarp.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!