Transport & Logistik Logistikläge
1 min lästid

Wihlborgs bygger ny anläggning i Helsingborg

17:e januari 2022, 08:19
Wihlborgs bygger ny anläggning i Helsingborg
Snårskogen 5. Bild: Wihlborgs.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Fastighetsbolaget har tecknat avtal med Doka Sverige om nybyggnad av en 2 200 kvadratmeter stor lager- och kontorsanläggning på Väla norra, som är klar för inflyttning i början av 2023.

Doka Sverige AB är ett dotterbolag till Doka GmbH med säte i Österrike som utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut formsystem som används platsgjutna betongkonstruktioner. Den nya anläggningen på Snårskogen 5 kommer att inrymma lager och kontor för verksamheten i södra Sverige, enligt ett pressmeddelande från Wihlborgs.

– Under flera år har vi letat efter en lämplig plats för etablering av vår tredje anläggning i Sverige. Att det till slut blev ett samarbete med Wihlborgs i Helsingborg, Väla norra, känns helt rätt. Målet med vår etablering är att komma närmare våra kunder i södra Sverige och att förstärka vår position på den marknaden, säger Claes Thoresson, vd för Doka Sverige AB. 

– Vi är glada att få uppdraget att bygga en modern anläggning till Doka med möjlighet att kombinera kontor och lager. Närheten till E4:an och E6:an och goda kollektivtrafikförbindelser för medarbetarna gör området mycket attraktivt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

#doka sverige #lageranläggning #wihlborgs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0