LogistiklägeRandviken köper fastigheter för 41 miljoner i Helsingborg
7/01/2022 2min lästid

Randviken köper fastigheter för 41 miljoner i Helsingborg

7/01/2022 2min lästid
Randviken köper fastigheter för 41 miljoner i Helsingborg

Bildkälla: Randviken

Förvärvet rör fastigheterna Gymnasten 1 och Mörsaren Mellersta 15 med Östersjöhus som nuvarande ägare. Förutsatt att Randviken erhåller bankfinansiering beräknas tillträde ske senast den 31 mars i år.

Fastigheterna utgörs till största del av lokaler avsedda för lager/lätt industri och den uthyrbara arean uppgår till ca 3 700 kvm. Med plastleverantören Nordic Plastics Group AB och Veldi AB som största hyresgäster uppgår den totala hyresintäkten till cirka 2,8 miljoner kronor om året.

Förvärvet finansieras genom en apportemission till säljaren om 10 miljoner kronor och till resterande del genom egna medel och bankfinansiering, enligt ett pressmeddelande från Randviken.

– Vi är glada över att stärka vår närvaro i Skåne och är samtidigt tacksamma över att få möjligheten att förvärva två fina fastigheter med starka kassaflöden. Vi lärde känna personerna bakom Östersjöhus för ett antal år sedan och har haft en mycket bra dialog sedan dess. Det känns väldigt kul att nu välkomna dem som aktieägare i Randviken och jag ser fram emot ytterligare spännande affärsmöjligheter oss emellan framöver, säger Gustaf Segerborg, vd Randviken.

– Vi är glada över den här affären och ser fram emot såväl flera affärer som att bli aktieägare i Randviken och följa med på deras tillväxtresa. Genom den här försäljningen har vi också ordnat en del av finansieringen för de intressanta förvärv och projekt vi har i pipeline, kommenterar Lars Rosvall, styrelseordförande Östersjöhus.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!