LagerBravida installerar för 280 miljoner i nytt jättelager
11/11/2020 2min lästid

Bravida installerar för 280 miljoner i nytt jättelager

11/11/2020 2min lästid
Bravida installerar för 280 miljoner i nytt jättelager

Bravida ansvarar för installationerna när Dagab bygger nytt logistikcenter i Bålsta. Illustration: Logicenters, Krook & Tjäder

En av Axfoods största investeringar någonsin – cirka 100 000 kvadratmeter stort.

Axfoodskoncernens nya logistikcenter blir ett av Europas modernaste lager för butik och e-handel. Bravida får uppdraget att utföra projektering och installationer. Ordervärdet uppgår till cirka 280 miljoner kronor.

Det nya lagret i Bålsta är en av Axfoods största investeringar genom tiderna och kommer bli cirka 100 000 kvadratmeter stort. På uppdrag av NREP Logicenters och Dagab kommer Bravida utföra detaljprojektering samt installation av el-tele och processkyla.

– Vi har fått stort förtroende för Bravida och ser fram emot ett nära samarbete genom projektet. Projektet är komplext med flera temperaturzoner och installationer på 30 meters höjd. Med Bravidas kunskap och erfarenhet känner vi oss trygga i utmaningen vi har framför oss, säger Erlendur Hilmarsson, projektledare på NREP Logicenters.

Uppdraget utförs i ett samarbete mellan Bravida VS i Västberga, Bravida El i Stockholm och Bravida Sverige vilket ställer krav på en bra projektplanering och gott processarbete.

Lars Täuber, divisionschef för Bravida division Stockholm, kommenterar:
– Det är ett viktigt projekt för Division Stockholm och vi är glada över att ha fått förtroendet. Jag är trygg och övertygad om att med vår starka organisation och långa erfarenhet kommer vi leverera en bra och högkvalitativ produkt.

Projektet ingår i orderstocken för det andra och tredje kvartalet och ska stå klart i slutet av 2023. Bravidas uppdrag beräknas vara klart till 2022. 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!